Građanska inicijativa

Published by Eko Forum on

Danas je organizovano prikupljanje potpisa na platou ispred robne kuće Bosna, za građansku inicijativu za zaštitu Janjićkih slapova u povodu Međunarodnog dana protiv brana, za rijeke, vodu i život.

Samo za četiri sata uspjeli smo prikupiti skoro 400 potpisa. Mještani mjesnih zajednica koje gravitiraju Janjićkim slapovima prikupili su oko 600, što znači da nam treba još oko 500 potpisa kako bi se ova inciijativa našla na dnevnom redu Gradskog vijeća. Najveći problem predstavljala je odredba iz gradskog statuta po kojoj su građani dužni dati svoj jedinstveni matični broj kako bi inicijativa uopšte bila razmatrana na gradskom vijeću. Iako se protive gradnji hidroelektrane Janjići, građani su nerado davali svoje lične podatke.

Svi oni koji nisu bili u prilici da danas dođu i svojim potpisom podrže ovu inicijativu, mogu to uraditi u našim prostorijama, na Talića brdu 11, svaki radni dan od 10:00 do 12:00 sati. Također u prilogu možete preuzeti i obrazac za inicijativu, prikupiti potpise svojih prijatelja i dostaviti popunjene obrasce u naše prostorije:


Misli o prirodi!Ova aktivnost realizirana je uz podršku projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *