Poziv za projektne ideje: uključite svoju školu u akciju zaštite okoliša!

Published by Eko Forum on

U sklopu festivala #FilmsForFuture, Eko Forum Zenica organizuje takmičenje za projektne ideje u saradnji s EUNIC klasterom Bosne i Hercegovine. Pozivamo osnovne i srednje škole u Zenici da dostave inovativne ideje za projekte klimatskih promjena koje predlažu rješenja ekoloških problema u njihovoj zajednici. Bilo da se radi o borbi protiv zagađenja, promociji održivosti ili podizanju svijesti o klimatskim promjenama, želimo čuti vaša kreativna rješenja!

Vaš prijedlog projekta trebao bi biti sažet, ne duži od jedne stranice i uključivati:

  • Jasan opis projekta koji ocrtava problem okoliša kojim se vaš projekt želi pozabaviti.
  • Ciljevi s detaljima onoga što se nadate postići kroz svoj projekt.
  • Vremenski okvir koji označava ključne prekretnice i projektne aktivnosti.
  • Određivanje dva ili tri učenika koordinatora koji bi vodili projekt.

Odabrani učenici koordinatori imat će priliku 11.05.2024. prisustvovati radionici zajedno s lokalnim stručnjacima za okoliš u prostorijama Eko Foruma Zenica kako bi doradili i poboljšali svoje projektne ideje. Nakon uključivanja povratnih informacija s radionice, koordinatori će predstaviti svoje revidirane prijedloge, a najbolja ideja će dobiti grant od 1.000 eura kako bi svoj projekt oživjeli!

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 29. april 2024 (23:59h). Molimo da svoje prijedloge pošaljete putem e-maila na sanja@ekoforumzenica.ba s naslovom “Films for Future: Prijedlog projekta”.

Za dodatne informacije ili upite, slobodno se obratite na e-mail adresu: sanja@ekoforumzenica.ba


FilmsForFuture je projekat EUNIC klastera Bosne i Hercegovine, podržan od strane Goethe-Instituta, Austrijskog kulturnog foruma, Francuskog instituta, Ambasade Kraljevine Španije i Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini. EUNIC – Nacionalni instituti za kulturu Evropske unije – evropska je mreža nacionalnih kulturnih instituta i organizacija s 36 članica iz svih država članica Evropske unije i pridruženih zemalja. EUNIC klaster Bosne i Hercegovine ima za cilj izgraditi snažne i održive veze između kulturnih aktera u Evropskoj uniji i Bosni i Hercegovini učešćem u aktivnostima koje odgovaraju na globalne izazove kao što su klimatske promjene i zaštita okoliša.

Categories: Novosti

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *