Posjeta šefice Misije OSCE u BiH

Published by Eko Forum on

Šefica Misije OSCE u BiH, ambasadorica Kathleen Kavalec posjetila je danas Arhus centar u Zenici. Tim povodom dodijeli smo zahvalnicu Misiji OSCE u BiH za podršku u uspostavljanju i radu Arhus centra. Nakon kratke prezentacije naših aktivnosti i projekata, razgovarali smo o budućoj saradnji u okviru mreže 60 Arhus centara koji djeluju u zemljama Evrope i Azije.

Podrška međunarodnih organizacija od ključnog je značaja za organizacije civilnog društva. Bez obzira koliko civilno društvo djeluje ujedinjeno, problemi u Bosni i Hercegovini su se rješavali isključivo kad pritisak izvrši i međunarodna zajednica.

OSCE, organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju, provodi aktivnosti usmjerene na šest područja djelovanja: ljudska prava, obrazovanje, vladavinu prava, ravnopravnost spolova, demokratsko upravljanje i sigurnosnu saradnju.

Kathleen Kavalec

Bivša zamjenica pomoćnika sekretara Biroa za evropska i evroazijska pitanja pri američkom State Departmentu, ambasadorica Kathleen Kavalec, imenovana je novom šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini 24. septembra 2019. godine. Obnašala je sljedeće diplomatske  dužnosti: bila je direktorica Odsjeka za ruska pitanja pri Birou za evropska i evroazijska pitanja, zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD-a pri UNESCO-u u Parizu. Takođe je bila i zamjenica koordinatora za američku pomoć Evropi, Evroaziji i Srednjoj Aziji, te je obnašala dužnost direktorice Odsjeka za prevenciju konflikta pri Uredu koordinatora za obnovu i stabilizaciju.

Categories: Novosti

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *