Radionica za finansijsko i kancelarijsko poslovanje

Published by Eko Forum on

Radionica za finansijsko i kancelarijsko poslovanje OCD

Misija OSCE u BiH podržala je dvodnevnu radionicu za organizacije civilnog društva iz Zenice, Kaknja, Tešnja i Visokog. Teme radionice – finansijsko i administrativno poslovanje organizacija civilnog društva – izabrane su tako da pomognu organizacijama da svoje finansijsko i kancelarijsko poslovanje usklade s propisanim zahtjevima. Radionici je prisustvovalo deset učesnika u prostorijama Arhus centra Zenica, i pet učesnika putem online aplikacije Zoom, čije korištenje je obezbijedila Misija OSCE u BiH. Ovu aktivnost realizovao je Eko forum kao koordinator Eko HUBa Zenica. Eko HUB Zenica djeluje u okviru projekta “Misli o prirodi!” koji provodi Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske.

Radionica za finansijsko i kancelarijsko poslovanje OCD

Kako aktivisti organizacija civilnog društva većinom nisu profesionalci i nemaju iskustva u administrativnim zadacima koje nevladine organizacije moraju ispunjavati kao da su privredni subjekti, ovaj trening im je omogućio da se upoznaju sa obavezama i načinom vođenja administrativne i finansijske dokumentacije.

Ovo je jedna od planiranih aktivnosti jačanja sektora civilnog društva u BiH. Naredni trening, iz oblasti upravljanja projektnim ciklusom, održat će se u drugoj polovini oktobra.

Radionica za finansijsko i kancelarijsko poslovanje OCD

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *