Arhus centar Zenica u potpunosti opremljen za kvalitetan rad

Published by Eko Forum on

Arhus centar Zenica

Prostorije Arhus centra u Zenici, koje je Eko forumu gradska uprava ustupila na korištenje bez naknade, u potpunosti su opremljene za kvalitetan rad civilnog društva i provođenje Arhuške konvencije. Misija OSCE u BiH obezbijedila je nabavku kancelarijskog namještaja. Iz sredstava projekta “Misli o prirodi!” koji finansira Vlada Švedske a implementira CPCD, obezbijeđena je računarska oprema i oprema za multimedijalne projekcije. Opremu bi u narednom periodu trebale koristiti i organizacije civilnog društva iz Zenice, Visokog, Kaknja i Tešnja, koje izraze interes za učešće u radu Eko HUB-a Zenica.

Udruženje Eko forum Zenica vrši ulogu Arhus centra Zenica, koji je dio mreže Arhus centara u 14 zemalja.
U okviru projekta “Misli o prirodi!”, vršimo i ulogu Eko HUB-a Zenica, kao dio mreže od devet Eko HUB-ova širom Bosne i Hercegovine.

Arhus centar Zenica

Čim to budu dozvoljavale zaštitne mjere protiv pandemije, u narednom periodu bit će organizirane razne aktivnosti: radionice, edukacije, okrugli stolovi, konferencije, projekcije ekoloških filmova. Do tada, aktivisti Eko foruma učestvuju u online aktivnostima nekoliko mreža nevladinih organizacija i institucija za zaštitu okoliša. Jedna od tih aktivnosti je ESAP 2030+ (Strategija i Akcioni plan zaštite okoliša/životne sredine), u kojem učestvujemo kroz mrežu ekoloških organizacija Eko-BiH.

Online sastanak za izradu strategije zaštite okoliša BiH
Online sastanak za izradu strategije zaštite okoliša BiH

Misli o prirodi!Ova aktivnost realizirana je uz podršku projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *