Početak implementacije projekta “Eko HUB Zenica”

Published by Eko Forum on

Eko forum Zenica jedan je od 23 dobitnika grantova u okviru projekta „Misli o prirodi!“ koji su 28.5.2020. potpisali ugovore sa Centrom za promociju civilnog društva. Time je započeta implementacija projekta “Eko HUB Zenica“.

Ukupno je devet organizacija u BiH koje će koordinirati Eko HUBovima: Eko forum – Eko HUB Zenica, Aarhus Centar u BiH – Eko HUB Sarajevo, Omladinski klub Novi val – Eko HUB Blagaj, LIR Evolucija – Eko HUB Banja Luka, Udruga Eko ZH – Eko HUB Široki Brijeg, Zelene staze – Eko HUB Mrkonjić Grad. Nešto više – Eko HUB Mostar, Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) – Eko HUB Laktaši i Fojničani – Eko HUB Maglaj. Rad Eko HUBova temeljit će se na direktnim kontaktima sa građanima i građankama, organizacijama civilnog društva go, medijima, lokalnim vlastima, kompanijama i školama u svom krugu djelovanja, a u cilju stvaranja lokalnih mreža partnera za rad na zaštiti okoliša.

„Misli o prirodi!“ trogodišnji je projekat kojeg implementira CPCD, a finansijski podržava Vlada Švedske u ukupnom iznosu od 3 miliona KM. Osnovni cilj projekta je upravo povećanje uticaja civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou.

Categories: Novosti

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *