Let’s Do it – očistimo zemlju za jedan dan

Published by Eko Forum on

Povodom uspješno sprovedene akcije „Let’s Do it – očistimo zemlju za jedan dan“ održane 9. septembra 2012. godine koordinator akcije za Zenicu, Zijada Kurtodža-Vučak preuzela je zahvalnicu u ime Eko foruma koji je bio nosilac aktivnosti za naš grad.

Svečanosti je održana u Domu mladih Sarajevo, a prisutni su bili svi koordinatori akcije iz cijele BiH, sponzori i prijatelji projekta.

Kao što vam je već poznato, u toku akcije učestvovalo je preko 37.000 volontera iz čitave Bosne i Hercegovine, a sakupljeno je preko 5.500 tona smeća i uklonjeno preko 300 nelegalnih deponija. U Zenici je prikupljeno preko 600 vreća otpada na više od 25 lokacija. Najuspješniji u akciji su bili SRK „Bosna“ i RM company.

Crveni križ Zenica pružio je podršku akciji sa svojim timom za prvu pomoć. Važno je napomenuti da su mladi bili glavni nosioci aktivnosti. Najveći broj volontera u akciji imali su Savez izviđača Zenica, Dječija, omladinska i lutkarska scena i Mješovita srednja škola – smjer “Ekološki tehničari”.

Uspješnu realizaciju projekta pomogli su Alba d.o.o i Regionalna deponija Mošćanica d.o.o. Zenica.

Let's do it
Categories: Novosti

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *