Internacionalni festival dokumentarnog filma za klimatsku akciju “#FilmsForFuture” stiže u Zenicu!

Published by Eko Forum on

EUNIC klaster Bosne i Hercegovine, u saradnji s Eko Forumom Zenica, s ponosom predstavlja #FilmsForFuture, internacionalni festival dokumentarnog filma za klimatsku akciju. Festival će biti održan u Multiplexu „Ekran“ u Zenici od 10. do 12. maja 2024. godine.

#FilmsForFuture festival nudi:           

  • Impresivan program filmova: Pripremite se za izbor snažnih dokumentarnih filmova iz Bosne i Hercegovine, kao i iz Njemačke, Francuske, Hrvatske, Austrije, Srbije i Španije, produciranih u protekle četiri godine.
  • Panel diskusije i edukacija: Svake večeri nakon projekcija, okupite se sa evropskim filmašima i domaćim stručnjacima za životnu sredinu na panel diskusijama i razmijenite ideje o globalnim izazovima životne sredine.
  • Mini Eko sajam: Otkrijte rad lokalnih ekoloških organizacija na Mini Eko sajmu koji će biti održan u petak, 10. maja, od 11:00 do 15:00 sati, u bašti Multiplexa Ekran (u slučaju kiše, biće održan u unutrašnjosti objekta).

Svi filmovi i ulaz na panel diskusije su besplatni!

Cilj Festivala #FilmsForFuture je da skrene pažnju na hitne probleme klimatskih promjena i zagađenja životne sredine, kao i da potakne dijalog i razmjenu ideja o rješenjima za bolju budućnost.

Program Festivala:

Petak, 10. maj 2024.

Subota, 11. maj 2024.

Nedjelja, 12. maj 2024.

** svi filmovi su na izvornom jeziku sa B/H/S titlovima **


#FilmsForFuture je projekt EUNIC klastera Bosne i Hercegovine, podržan od Goethe-Instituta, Austrijskog kulturnog foruma, Francuskog instituta, Ambasade Kraljevine Španije i Delegacije EU u Bosni i Hercegovini u suradnji s Eko Forumom Zenica, Zemlja Voda Zrak Tuzla, te drugim ekološkim organizacijama.
EUNIC – Nacionalni instituti za kulturu Europske unije – europska je mreža nacionalnih kulturnih instituta i organizacija s 36 članica iz svih država članica Europske unije i pridruženih zemalja. EUNIC klaster Bosne i Hercegovine ima za cilj izgraditi snažne i održive veze između kulturnih aktera u Europskoj uniji i Bosni i Hercegovini angažiranjem u aktivnostima koje odgovaraju na globalne izazove kao što su klimatske promjene i zaštita okoliša.

Za više informacija, molimo kontaktirajte: Sanja Mlađenović Stević <sanja@ekoforumzenica.ba>


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *