Regionalna akcija “Drvo prijateljstva” 2022

Published by Eko Forum on

U četvrtak, 1. decembra će biti posađeno više od 800 stabala drveća u dvanaest gradova u regionu, kao dio treće po redu akcije “Drvo prijateljstva” koju Evropski fond za Balkan (EFB) sprovodi u saradnji s lokalnim partnerima. Akcija sadnje 50 novih sadnica u Zenici počinje u četvrtak, 1.12.2022, u 11:00 sati, u naselju Blatuša. Pozivamo naše aktiviste i simpatizere da nam se pridruže u ovoj plemenitoj akciji.

This image has an empty alt attribute; its file name is logo_drvo_prijateljstva-724x1024.jpg


Cilj ove zajedničke akcije je da kontinuirano demonstrira da preuzimanje individualne odgovornosti i upozoravanje javnosti na ozbiljnost problema zagađenosti zraka i klimatskih promjena može napraviti razliku na lokalnom i regionalnom nivou.

Zemlje Zapadnog Balkana imaju najgori kvalitet zraka u Evropi. Građani Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije podjednako su izloženi zagađujućim materijama u zraku.

Ove godine akciju provode Eko Forum iz Zenice, Fondacija Heinrich Bell iz Tirane, Fondacija za razvoj i demokratiju iz Sarajeva, Environmental Territorial Management Institute iz Tirane, Let’s Do It iz Peći, Air Care iz Skoplja, OZON i KOD iz Podgorice, Pro.Tok21 iz Smedereva, Asocijacija za razvoj grada iz Bora, i K Town iz Kosjerića.


EFB

Regionalna akcija “Drvo prijateljstva” realizuje se uz podršku Evropskog fonda za Balkan (EFB) iz Beograda.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *