Godišnja konferencija projekta “Misli o prirodi!”

Published by Eko Forum on

U Sarajevu je održana dvodnevna konferencija projekta “Misli o prirodi!”. Partneri na projektu “Zaštita prirode na teritoriji grada Zenice”: Eko forum Zenica, Eko Tvrtkovac i Savez izviđača grada Zenica na tri panel diskusije predstavili su do sada postignute rezultate u ovom projektu, ali i teškoće na koje su naišli u realizaciji projekta. Prepreke nisu došle od institucija vlasti, nego od navodnih ljubitelja prirode, sa čime smo upoznali sve učesnike konferencije. Bez obzira na teškoće, projektni partneri su odlučni da se postigne osnovni cilj projekta: najmanje 10% teritorije grada Zenice zaštićeno u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode FBiH.

I projekat Eko HUB Zenica se uspješno realizuje, uprkos pandemiji i njom nametnutim ograničenjima. Uskoro slijede nove aktivnosti projekta – akcija pošumljavanja, kampanja za nabavku prečistača zraka za učionice u zeničkim školama, te dalje praćenje obnove okolinske dozvole za metalurška postrojenja u Zenici.


Misli o prirodi!Ova aktivnost realizirana je uz podršku projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *