Prezentacija za zeničke izviđače na Boračkom jezeru

Published by Eko Forum on

U okviru projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska, danas je na Boračkom jezeru Eko forum održao prezentaciju o klimatskim promjenama i zaštićenim područjima za oko 40 mladih izviđača. Sjajno organizovano druženje s mladim ljudima koji vole i čuvaju prirodu bilo je prilika da se razgovara o klimatskim promjenama, njihovim uzrocima i posljedicama i zaštićenim područjima, ali i o Arhuškoj konvenciji kao instrumentu za učešće javnosti u donošenju odluka koje se tiču okoliša. Mladi izviđači pokazali su zavidno visok nivo znanja i svijesti o ovim temama, ali su imali priliku i da nauče nešto novo. Najbolja potvrda uspjeha današnje prezentacije su pitanja “kako se možemo uključiti u buduće aktivnosti Eko foruma”.

Projekat “Zaštita prirode na teritoriji grada Zenice” koji također uz podršku Švedske zajednički implementiraju Eko forum Zenica, Eko Tvrtkovac i Savez izviđača grada Zenice, tako je dobio nove, mlade snage koje će pomoći u realizaciji aktivnosti projekta.


Misli o prirodi!Ova aktivnost realizirana je uz podršku projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *