Webinar o klimatskim promjenama na Dan planete Zemlje

Published by Eko Forum on

Mislite li da je za klimatske promjene odgovorno ljudsko djelovanje? Je li priča o zelenoj energiji samo mit? Možemo li vjerovati naučnicima koji upozoravaju da moramo prestati s upotrebom fosilnih goriva? Je li već prekasno da se nešto uradi? Je li stvarno promjena klime opasnija od pandemije? Gdje je u svemu tome Bosna i Hercegovina? Odgovore na ova pitanja možete čuti u četvrtak, 22.4.2021 u 12:00 sati, na webinaru koji Eko forum Zenica organizuje u okviru projekta “Misli o prirodi!”.

Klimatske promjene opasnije od pandemije
Ilustracija: ecomatcher.com

U povodu Dana planete Zemlje, koji se od 1970. godine obilježava širom svijeta, organizovaćemo webinar na temu klimatskih promjena. Nakon uvodnog predavanja prof.dr. Samira Lemeša, namjeravamo otvoriti diskusiju o tome može li Bosna i Hercegovina ispuniti preuzetu obavezu da prestane koristiti ugalj do 2050. godine, da li su klimatske promjene zaista uzrokovane ljudskim djelovanjem i ima li uopšte smisla provoditi planirane mjere.

Da biste pratili webinar, pridružite nam se pomoću aplikacije Zoom na linku:
https://zoom.us/j/98204225543?pwd=bGRUSzV4bi9aTDNORDdQS2dURjg4dz09
Meeting ID: 982 0422 5543
Passcode: 821278


Misli o prirodi!Ova aktivnost realizirana je uz podršku projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *