Javni poziv za osnovne i srednje škole u BiH za primjenu Certifikacijskog mehanizma Eko škola u BiH

Published by Eko Forum on

Na web stranici projekta “Misli o prirodi!” danas je objavljen javni poziv za osnovne i srednje škole, koji će biti otvoren do 22.10.2020. godine.

Osnovni cilj Eko škole u BiH je uključiti očuvanje okoliša na principima održivog razvoja u rad odgojno-obrazovnih institucija u BiH, preko implementacije aktivnosti koje će uvesti vidljive promjene stavova i ponašanja u svakodnevnom životu i radu učenika/ica i uposlenika/ica škole, ali i šire društvene zajednice.

Ovaj javni poziv je namijenjen javnim osnovnim i srednjim školama sa područja djelovanja 9  Eko HUBova (organizacije koje predstavljaju resursne centre u pojedinim regijama). Eko HUB Zenica pokriva Kakanj, Tešanj, Visoko i Zenicu.

Svaka škola će kroz projekat „Misli o prirodi!“ moći nabaviti opremu ili usluge u vrijednosti do 6.000,00 KM što mora biti planirano Akcionim eko planom škole. Projekat će se implementirati u trajanju od 9 mjeseci između novembra 2020. i juna 2022. godine.

Krajnji rok za dostavu prijave škole je četvrtak, 22.10.2020. do 23:59 sati.

Više informacija o javnom pozivu, prijavni obrasci i kriteriji mogu se naći na web stranici projekta www.mislioprirodi.ba.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *