Balkan zahtijeva čist zrak

Published by Eko Forum on

Građanke i građani Balkana PRVI PUT zajedno za životnu sredinu!

Istovremenim javnim okupljanjima i aktivnostima na otvorenom Zenica, Sarajevo, Beograd, Priština, Banja Luka, Skoplje, Prizren, Podgorica šalju zajedničku poruku svjetskoj javnosti – ujedinjeni smo u potrebi za boljim kvalitetom življenja! Čist zrak je osnovno ljudsko pravo i od svih pojedinaca i institucija zahtijevamo neodložno djelovanje kako bi se spriječile nesagledive dugoročne posljedice po zdravlje građanki i građana Balkana.

ZENICA: Zajedničkom šetnjom koja počinje od spomen obilježja Kameni spavač kroz pješačku zonu do gradske uprave, kantonalnog tužilaštva i vlade Ze-Do kantona kao odgovorne građanke i odgovorni građani još jednom podsjećamo sve pojedince, organizacije, donosioce odluka na problem kvaliteta zraka u gradovima Bosne i Hercegovine i zahtijevamo neodložna sistemska rješenja.

Okupljanje kod spomen obilježja “Kameni spavač” u 18 sati.
Od 18:15 lagana šetnja do platoa ispred zgrade gradske uprave, kantonalnog tužilaštva i Vlade Ze-Do Kantona gdje ćemo u opuštenoj atmosferi razgovarati o tome kako kao pojedinci možemo aktivno doprinijeti poboljšanju kvaliteta zraka u gradu Zenici.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *