Održana godišnja skupština – izabrano novo rukovodstvo Eko foruma

Published by Eko Forum on

Na Redovnoj godišnjoj skupštini udruženja Eko forum Zenica, održanoj 19.4.2017, usvojeni su izvještaj o radu za prethodnu i plan rada za 2017. godinu, i izabrano je novo rukovodstvo Udruženja.

Funkciju predsjednika Udruženja naredne 4 godine obavljat će Zlatan Alibegović, a potpredsjednica će biti Edita Šišić. U Upravni odbor imenovani su Samir Lemeš, Đana Alibegović, Edin Berberović, Harun Drljević, Nedim Hadžimahmutović, Muhamed Islambegović, Azra Kadić, Mirjana Petrović i Igor Primorac. Željko Perić je ostao predsjednik, a Senad Pašić potpredsjednik Skupštine udruženja. U Nadzornom odboru će naredne 4 godine biti Lamija Čolaković, Enver Hasanbašić i Igda Lemeš.

Iako je u prethodnom periodu učinjeno jako puno na internacionalizaciji problema zagađenja u Zenici, jer je to jedini način da se siromašna zemlja kao što je BiH nosi sa ovakvim problemima, pred novim rukovodstvom je i dalje veliki posao. Eko forum je postao nezaobilazan faktor u svim pitanjkima zaštite okoliša, ne samo u Zenici, nego i šire. Takav status je bilo teško postići vlastitim volonterskim radom, entuzijazmom i ustrajnošću, ali zato predstavlja i ogromnu odgovornost, jer se pokazalo da Eko forum djeluje na svim područjima zaštite okoliša za koje nadležni organii vlasti nemaju sluha ili kapaciteta.

Eko forum će i dalje raditi na praćenju stanja okoliša u Zenici, informisanju javnosti, korištenju svih legalnih instrumenata pritiska na zagađivače i na nadležne organe vlasti, ali i na jačanju vlastitih kapaciteta, omasovljenju članstva Udruženja, saradnji sa sredstvima informisanja i sa međunarodnim organizacijama.

Skupština

Prostor za održavanje Skupštine i ove godine nam je ustupila Opća biblioteka Zenica, na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *