Posjeta Osnovnoj školi “Hasan Kikić” Tetovo

Published by Eko Forum on

Na poziv vijeća roditelja, Osnovnu školu “Hasan Kikić” u naselju Tetovo, dana 14.04.2014.godine, posjetio je predsjednik udruženja Ekoforum Zenica, doc.dr.Samir Lemeš. Osim učenika eko-sekcije koji se pripremaju za takmičenje iz građanskog obrazovanja – CIVITAS, prisutni su bili i predsjednici mjesnih zajednica Tetovo, Banlozi, Podbrežje i Gradišće, direktorica škole Lejla Sarajlić i predsjednica Vijeća roditelja Edita Šišić.
Održano je predavanje prisutnima na temu “Zagađenje okoliša u Zenici: monitoring, uzroci, posljedice, rješenja”. Prezentaciju su prisutni sa zanimanjem pratili, jer smo pokušali objasniti uzroke i posljedice ekoloških problema, ali i prikazati moguća rješenja. Nakon prezentacije su učenici postavili brojna pitanja, iz kojih se može vidjeti da su jako svjesni problema s kojim su suočeni, a predsjednici mjesnih zajednica su kroz diskusiju došli do mogućih pravaca za vlastite aktivnosti u narednom periodu.
Dogovoreno je da se slična prezentacija organizuje i za širi auditorij u školi i u ovim mjesnim zajednicama, jer građani nisu upoznati sa svojim pravima i mogućim rješenjima za probleme kojima su izloženi usljed prekomjernog zagađenja zraka, tla i vode.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *