Poziv na radionicu “Evidentiranje okolišnih problema i uspostavljanje sistema monitoringa kvaliteta zraka”

Published by Eko Forum on

U sklopu projekta koji finansira Evropska unija “Partnerstvo za više okolišne standarde u BiH” Fondacija Heinrich Böll  u saradnji sa Centrom za ekologiju i energiju iz Tuzle i Helsinškim komitetom za ljudska prava u BiH Vas poziva na
RADIONICU
“Evidentiranje okolišnih problema i uspostavljanje sistema monitoringa kvaliteta zraka”

Radionica će se održati u Hotelu “Zenica” u Zenici, od 19. do 21. aprila 2012. Početak radionice je u četvrtak, 19.04.2012. u 12.00 sa ručkom, a završava sa ručkom u subotu, 21.04.2012.

Radionica je namijenjena organizacijama civilnog društava (OCD) koje su aktivne na polju okoliša i okolišnih ljudskih prava sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Fokus radionice je uspostavljanje ranih sistema monitoring mehanizama za kontinuirano praćenje kvaliteta zraka i evidentiranje okolišnih problema u okruženju.

Cilj radionice je unapređenje kapaciteta OCD kako bi mogle blagovremeno prepoznati potencijalne okolišne probleme i razviti sistem monitoringa sa namjerom da spriječe nastajanje potencijalnih okolišnih šteta i kršenja okolišnih prava.

Zainteresirani predstavnici OCD trebaju dostaviti popunjeni prijavni formular koji se nalazi u prilogu ovog poziva najkasnije do 16.04.2012. na e-mail: denis.zisko@ekologija.ba ili faxom: 035 249 311.

Detaljna agenda radionice će učesnicima biti naknadno dostavljena.
Trening je besplatan. Organizatori će pokriti putne troškove i obezbijediti smještaj. Za sve učesnike će se obezbijediti hrana i osvježenje.
Pošto je broj mjesta ograničen prijave će se primati do popunjavanja mjesta.

Za više informacija kontakt osoba je Denis Žiško (tel. 035 249 310) denis.zisko@ekologija.ba

CEE

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *