Partnerstvo za više okolišne standarde u BiH

Published by Eko Forum on

Fondacija Heinrich Böll, u saradnji sa partnerima: “Helsinški komitet za ljudska prava u BiH” i “Centar za ekologiju i energiju” iz Tuzle, realizuju projekat koji finansira Europska unija pod nazivom “Partnerstvo za više okolišne standarde u BiH“.

Cilj projekta je da se podigne svijest građana kada je riječ o okolišnim pravima, te da se unaprijede kapaciteti organizacija civilnog društva kako bi mogli pravovremeno reagovati i spriječiti potencijalne ekološke štete. U okviru ovog projekta, pored brojnih drugih aktivnosti, održana je aktivnost pod nazivom “Radna grupa” čiji je cilj okupiti predstavnike NVO-a, predstavnike vlasti, okolišne eksperte, eksperte za ljudska prava, pravnike i novinare kako bi se razgovaralo o problemima u oblasti okoliša te proizveo policy paper na temu “Problemi nadležnosti i kontrole organa BiH u oblasti okoliša”.

Na sastanku Radne grupe učestvovali su i predstavnici Eko foruma: Masar Krasnić, Sandina Šeketa i Azra Kadić-Mršić.
Dogovoreno je da se učesnicima u roku od 15 dana dostavi draft policy papera, nakon čega će se slati komentari i sugestije, a po okončanju procesa štampanja svi će dobiti primjerke koje će se moći koristiti za daljnje aktivnosti.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *