Nagradni foto konkurs

Published by Eko Forum on

Neka vaš foto objektiv bude naše eko-oko!


Organizator konkursa EKO FORUM  Zenica  u saradnji sa sponzorom Alba d.o.o. Zenica, organizuje nagradni foto konkurs „EKO-OKO“, a povod istog je obilježavanje međunarodnog dana saradnje (prva subota u mjesecu julu).
Ciljevi navedenog konkursa su: animiranje lokalne zajednice, unapređivanja zaštite prirode i razvijanje ekološke svijesti građana.  
Tematski okvir: Fotografije koje umanjuju/unapređuju ekološke vrijednosti unutar područja Općine Zenice. Naime, motivi fotografisanja mogu biti detalji iz okruženja koji oslikavaju primjere dobre ili loše ekološke osvještenosti građana/zajednice, ili bilo koji drugi oblik narušavanja ili unapređenja životnog okruženja, koji će kao takvi biti foto-dokumentovani.
Opis konkursa i uvjeti učestvovanja: Na konkurs se mogu prijavitisvi zainteresovani pojedinci, amateri kao i profesionalni fotografi. Potrebno je poslati 1 fotografiju (navesti njen naziv, mjesto ili lokaciju snimanja te lični komentar ili dojam o fotografiji), zatim lične podatke (ime i prezime autora, datum rođenja i mjesto stanovanja).
Fotografije je potrebno poslati u digitalnoj formi na e mail adresu: konkurs@ekoforumzenica.baKrajnjirok za slanje fotografija je 15.7.2011. godine. Sve pristigle fotografije koje budu ispunjavale uslove bit će objavljene na web stranici i Facebook profilu “EKO FORUM ZENICA“. Fotografije koje budu imale najveći broj glasova (lajkova), ulaze u izbor za nagradni fond u vrijednosti od:

  1. Prva nagrada – 250 KM
  2. Druga nagrada – 150 KM
  3. Treća nagrada – 100 KM

Napomena: Organizator stječe pravo trajnog korištenja fotografija prijavljenih u okviru Konkursa u neprofitabilne svrhe i bez plaćanja naknade. Organizator se obavezuje da će prilikom publiciranja fotografije navesti njen naziv kao i ime autora fotografije. U slučaju da učesnici Konkursa pošalju fotografije, a da nad istim nisu nosioci autorskog prava ili na drugi način zloupotrijebe tuđa prava, Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost. Učesnici koji ne budu uvažili uvjete učestvovanja  u skladu sa gore navedenim zahtjevima, neće moći učestvovati na Konkursu. Datum i način dodjele nagrada naknadno će biti utvrđen i prezentiran javnosti. Fotografije koje Organizator ocijeni kao neprimjerene neće biti objavljene na profilu. Učestvujući u ovom konkursu učesnici u cjelini prihvataju ova pravila.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *