Javna rasprava o Akcionom planu zeleni grad za Zenicu

Published by Eko Forum on

Eko forum Zenica organizuje javnu raspravu o nacrtu Akcionog plana zeleni grad za Zenicu, u srijedu, 4.12.2019. u 18:00 sati, u prostorijama udruženja Eko forum (Mekoušnice 9).

Pozivamo sve zainteresovane građane, a posebno mlade, da učestvuju u javnoj raspravi, da se upoznaju s planom koji može biti dobar strateški dokument za razvoj Zenice u pravcu čistog okoliša, a može ostati samo skupi katalog želja i prilika za buduća zaduženja i plasiranje novih kredita od strane EBRD i drugih finansijskih institucija.

Tekst Nacrta Akcionog plana zeleni grad za Zenicu upućuje se na javnu raspravu u trajanju od 15 dana od dana održavanja sjednice Gradskog vijeća. Pisane primjedbe, prijedlozi i sugestije dostavljaju se popunjavanjem Upitnika za provođenje javne rasprave o Nacrtu Akcionog plana zeleni grad za Zenicu i to najkasnije do 06.12.2019. godine Službi za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove. Na web stranici www.zenica.ba mogu se naći dokumenti za javnu raspravu:

U prilogu možete pročitati primjedbe koje smo pripremili, a koje želimo dopuniti i stavovima i mišljenjem građana Zenice.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *