Održana godišnja skupština udruženja Eko forum

Published by Eko Forum on

Sinoć je u prostorijama Opće biblioteke u Zenici održana redovna godišnja skupština udruženja Eko forum Zenica. Na Skupštini su prezentirani i usvojeni izvještaj o radu i finansijski izvještaj za prethodnu godinu, kao i plan rada za 2018. Svi ti dokumenti su dostupni javnosti na web stranici Udruženja.

Glavni fokus djelovanja Eko foruma u proteklom periodu i dalje su bili problemi aerozagađenja, učešća javnosti u odlučivanju o okolišu, okolinske dozvole za velike zagađivače, saradnja s drugim eko-udruženjima, ali i praćenje krivičnih postupaka koji su pokrenuti prije više od dvije godine.

Bez obzira na teškoće u radu zbog nedostatka sredstava za finansiranje redovnih aktivnosti, te neispunjenog obećanja grada da će udruženju ustupiti prostorije za rad, većina planiranih aktivnosti je ipak uspješno realizovana, volonterskim radom entuzijasta, simpatizera i aktivista Eko foruma.

U narednom periodu planiran je nastavak aktivnosti na jačanju svijesti stanovništva, kontinuirani pritisak na organe vlasti i na zagađivače, te međunarodna saradnja s drugim organizacijama i medijima koji se zalažu za čist okoliš. Planirano je i organizovanje redovnih seminara na ekološke teme u prostorijama Eko foruma za članove Udruženja i za zainteresovanu javnost.

Categories: Novosti

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *