Predavanje “Izvještaj o stanju planeta 2016”

Published by Eko Forum on

Predavanje “Izvještaj o stanju planeta 2016”
u petak 28.10.2016. godine, u 14:30 sati,
Impulsni kreativni centar, ZEDA Zenica

Predavanje “Izvještaj o stanju planeta 2016 (Living Planet Report)” organiziraju Eko forum Zenica i Impulsni kreativni centar u suradnji sa WWF Adria (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša).

Fokus predavanja će biti predstavljanje “Izvještaja o stanju planeta za 2016 godinu (Living Planet Report)”. Izvještaj o stanju planeta vodeća je svjetska znanstveno utemeljena analiza koju provodi WWF (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša) o zdravlju našeg planeta i o utjecaju ljudskih aktivnosti na planet. Izvještaj izlazi svake dvije godine, i ove godine njegovo predstavljanje će po prvi put organizirano u Zenici.

Gost predavač bit će g. Deni Porej, direktor odjela zaštita prirode pri WWF MedPO (Svjetska organizacija za zaštitu okoliša, Mediteranski program) i jedan od najvećih stručnjaka za zaštitu biološke raznolikosti u WWF-u i regiji.

O WWF-u:

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, s gotovo pet milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja. Misija WWF-a je da zaustavi propadanje zemljina prirodnog okoliša te da izgradi budućnost u kojoj ljudi žive u skladu s prirodom čuvajući svjetsku biološku raznolikost te osiguravajući da je upotreba obnovljivih prirodnih resursa održiva, promovirajući smanjenje zagađenja i rasipne potrošnje.

Za dodatne informacije: www.panda.org/media. O WWF-u u regiji: adria.panda.org

Impulse

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *