Američka ambasada u BiH odala priznanje radu Eko foruma

Published by Eko Forum on

Danas je na adresu Eko foruma stiglo pismo od Njene ekselencije Maureen E. Cormack, ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Pismo je nastalo nakon što je delegacija Američke ambasade održala sastanke sa aktivistima Eko foruma, sa rukovodstvom kompanije ArcelorMittal Zenica i sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma. Rezultat tih sastanaka trebala bi biti stručna pomoć američkih eksperata u izradi novih okolinskih dozvola za pogone kompanije ArcelorMittal Zenica.

Ovakvo priznanje i potvrda ispravnosti naših nastojanja predstavlja ogroman podstrek za naš budući rad.

Prijevod pisma na Bosanski jezik i original možete pročitati u prilogu.

Poštovani dr. Lemeš,

Veliko hvala što ste okupili Eko forum za naš razgovor 29. januara 2016 u Zenici. Eko forum je već mnogo toga postigao i bilo je zadovoljstvo susresti se sa grupom toliko posvećenom svom poslu.
Bila sam posebno impresionirana naporima koje ste učinili da biste prikupili informacije i pokušali premostiti jaz između Ministarstva okoliša i zeničke željezare. Snažno podržavam vašu misiju da radite na rastu ekonomije i smanjenju zagađenja. Bilo je od velike pomoći to što sam iz prve ruke od učesnika našeg sastanka saznala o utjecaju zagađenja u Zenici. Prenesene lične priče obezbijedile su suštinski kontekst za razumijevanje problema s kojima se suočavate i načina na koji oni utječu na život u Zenici.
Zamolila sam naš ekonomski tim da nastavi pratiti ovaj problem, te da vidi kako bismo mi mogli podržati ekonomski rast i zaštitu okoliša u Zenici. Bit će s vama u kontaktu.

S najljepšim željama,
Maureen E. Cormack, ambasador

Pismo Maureen Cormack

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *