Protestni skup u nedjelju – bez cigareta

Published by Eko Forum on

U nedjelju, 21.12.2014. godine, s početkom u 12:00 sati, u velikoj sali Grada Zenica održat će se protestni skup članova i simpatizera Eko foruma. Na skupu ćemo predstaviti naša iskustva tokom šest godina pokušaja da nadležne institucije natjeramo da rade svoj posao, a zagađivače da poštuju zakone BiH. Predstavićemo i rezultate ankete pokrenute s ciljem definisanja tužbi protiv odgovornih za katastrofalno stanje okoliša, ugrožavanje zdravlja građana Zenice i prikrivanje informacija o zagađenju zraka, vode i tla u Zenici.

Prije dvije godine organizovali smo protestni marš koji je protekao bez ijednog incidenta, pa molimo sugrađane da i ovaj skup bude dostojanstven. Na protestima su dobrodošli svi dobronamjerni i neuvredljivi transparenti, maske i slični rekviziti, a svaki pokušaj politizacije skupa bit će spriječen. Također molimo sve političke partije da nam ne iskazuju podršku, jer svi dišemo isti zrak. Političke govore ostavite za skupštinske klupe, tamo ima previše neurađenog posla.

Molimo sugrađane da se u velikoj sali Grada Zenica suzdrže od pušenja, jer to od nas traži gradska administracija. Kako je kapacitet sale ograničen na 200 mjesta, molimo one koji ne budu mogli ući u salu da iskažu podršku našem skupu mirnim okupljanjem na platou ispred sale. Ne dozvolite neodgovornim i nedobronamjernim pojedincima da ovaj dostojanstveni i civilizovani skup pretvore u vandalizam. Mi se za naša prava želimo izboriti legalnim putem, jer je to jedini ispravan način rješavanja problema.

Press konferencija za medije, na kojoj ćemo iznijeti sve detalje vezane za najavljeni skup, održat će se u prostorijama Eko foruma (Metalurg city centar), Školska 10, u subotu, 20.12.2014, s početkom u 10:00 sati.

Da ih tužimo?
Zenica city

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *