Poziv na protestni marš

Published by Eko Forum on

Udruženje građana “EKO FORUM ZENICA” poziva sve Zeničane da učestvuju u protestnom maršu od spomen obilježja “Kameni spavač” do direkcije kompanije ArcelorMittal.

Pokažimo cijelom svijetu da imamo dostojanstva i časti suprotstaviti se ovoj bahatoj i neodgovornoj kompaniji, nesposobnoj vlasti i svima koji učestvuju u ovom zločinu protiv našeg zdravlja i zdravlja naše djece.

Dođite da javno iskažemo svoje nezadovoljstvo stanjem okoliša u Zenici, u subotu, 22. decembra/ prosinca 2012. godine, u pet do dvanaest, na spomen obilježje “Kameni spavač”, odakle ćemo zajedno krenuti do Općine Zenica, da predamo naše zahtjeve općinskim, kantonalnim i federalnim organima vlasti, a zatim do direkcije ArcelorMittala, da zahtijevamo hitnu realizaciju ekoloških projekata na koje čekamo već 3000 dana.

Zrak je ove godine za 50% zagađeniji nego prošle, broj oboljelih od raka rapidno raste, a nadležni ništa ne čine da nas zaštite.

Zeničani, probudite se, sutra će biti prekasno!

Pozivamo sve članove Eko foruma da ovaj poziv (download PDF) odštampaju i distribuiraju u što je moguće više primjeraka. Važno je da na ovaj protest dođe što više građana, kako bismo pokazali da ovo nije problem nekolicine pojedinaca, nego cijelog našeg grada, a i okoline.

Na protestima su dobrodošli svi dobronamjerni, neuvredljivi i dostojanstveni transparenti, maske, sredstva za pravljenje buke (pištaljke, trube, bubnjevi, vuvuzele,…), a molimo vas da ne dozvolite neodgovornim pojedincima da ovo pretvore u nerede i vandalizam, jer bi nam to samo naškodilo, a sigurno ne bi dalo rezultat. Ponavljamo da su ovo MIRNI i DOSTOJANSTVENI protesti, kako bismo pokazali svima da nećemo više šutke trpjeti teror kapitala i neodgovorne vlasti, bez obzira na politička opredjeljenja.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *